Navigáció

A stílus csak egy dolog. A papucs kiválasztásakor kényelmi és egészségügyi szempontokat is figyelembe kell venni. Számít például a kialakítás, az anyag. Illetve az is, hogy hol fogjuk viselni a lábbelit.

De kezdjük a legelején. Milyen anyagból készül az ideális nyári lábbeli? Természetesen az a legjobb, ha természetes anyagú. Mondjuk bőr. Ami nem csak tartóssá teszi a papucsot, szandált, hanem kényelmessé is. Nem mellesleg a bőr egészséges viselet is.

Aztán nem árt, ha a papucsot, szandált úgy tudjuk beállítani, hogy az a lehető legkényelmesebb legyen.

Akkor jó, ha kellően laza legyen, illetve ott tart, ahol szükséges.

Vegyük továbbá figyelembe, hogy milyen tevékenységhez keresünk papucsot. Más stílust kell választani a munkába járáshoz és mást a városnézős nyaraláshoz vagy a strandoláshoz.

Fontos szem előtt tartani, hogy a lábunk kényelme az egész testünk kényelmére hatással van. Ezért túl magas sarkút se válasszunk akkor, ha hosszú időn át viseljük a papucsot. Ne legyen magasabb a sarok 2 centiméternél. Ugyanakkor a teljesen lapos megoldás sem ideális. A flip-flop szerű papucsok, szandálok sem kifejezetten gerincbarátak.

Végül: nem árt a lábunk méreténél egy fél számmal nagyobb nyári lábbelit vásárolni. Legalábbis a zártabb fazonok esetén. A meleg hatására ugyanis a láb képes minimálisan megduzzadni.


Ha számodra ideális papucsot, szandált keresel, a stílus mellett ezeket is vedd figyelembe a választáskor.
Íme, mutatjuk milyen az aktuális kollekciót.